Menekültek foglalkoztatását kéri a legnagyobb vállalatoktól a német gazdasági miniszter

külföld
2016 július 12., 08:05
comments 78

Levélben fordult a frankfurti tőzsdén jegyzett legnagyobb német iparvállalatokhoz Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter. A kiszivárgott levélben arra kérte a cégek vezetőit, hogy alkalmazzanak több menekültet, mert így lehet hidat építeni a német munkaerőpiacra. Ez pedig már csak a menekültek társadalmi integrációja miatt is fontos volna.

Gabriel szerint ebben a kis- és közepes vállalkozások járnak az élen, de "a német gazdaság zászlóshajói nélkül ez a híd nem teljes".

Márpedig a menekültek integrációja "Németország legnagyobb feladata az ország újraegyesítése óta".

Gabriel a Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámolója után fordult levélben a cégekhez. A lap jelentése szerint a frankfurti tőzsdén jegyzett harminc legnagyobb vállalatnál menekülteknek meghirdetett 2700 gyakornoki helyből végül csak ötszázat töltöttek be. (Via VG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.