A német sajtó szerint a franciák doppingolhattak, amikor kiejtették a német válogatottat

2016 július 13., szerda 14:17
33

Újságírók a francia–német Eb-elődöntő után a franciák öltözőjében egy Guronsan nevű szer dobozát találták meg – írta meg képekkel a Bild, ami szerint egy koffeint és aszkorbinsavat (azaz C-vitamint) tartalmazó pezsgőtablettáról van szó, ami felgyorsítja a fáradt szervezet regenerálódását.

Emiatt sokan tagadják, hogy doppingszerről lenne szó, ugyanis a koffein nagy mennyiségű bevitele sem tiltott egy ideje. Csakhogy a Bildnek nyilatkozó professzor, Fritz Sörgelt azt mondta, a WADA doppingellenőrző szervezet szerint minden anyag doppingszernek minősül, amivel előnyt lehet szerezni a versenytársakkal szemben, a koffeinnel pedig a teljesítmény növelhető, tehát a Guronsan is doppingszer.

Ha lesz is ebből vita, a franciák ellen kieső németek most megérthetik, mit érezhetett a magyar válogatott, amikor a szabályzat nem állt az oldalán, miután az 1954-es vb-döntőben speeddel teletolt játékosokkal győzte le az NSZK.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt