A Szovjetunió nyerte a magyar helikoptertendert

gazdaság
2016 július 13., 07:54
comments 131

Az egyedül induló orosz állami cég, a Rosztek nyerte a magyar tendert, így ők újíthatják fel a honvédség öt Mi-17-es helikopterét.

Az Origo szerint a szerződést kedden írta alá az orosz vállalat igazgatóhelyettese, Igor Csecsikov és a Honvédelmi Minisztérium Beszerzési Hivatalát vezető Tomka Barnabás.

A magyar helikoptereket Novoszibirszkben újítják fel, de azt nem árulta el senki, hogy mennyiért. Állítólag "mindkét fél számára vonzó feltételekkel kötötték" a szeződést.

Az Origo összefoglalója szerint a Magyar Honvédség helikopter-felújítási projektje öt éve húzódik. A tendert végül 2016 februárjában írták ki, szokatlanul rövid, mindössze négy hetes határidővel.

Eközben a legnagyobb magyar helikopterszakértő otthon eszi a kefét:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.