A Fidesz nem kíván részt venni a Liget-törvény körüli „ellenzéki cirkuszban”

POLITIKA
2016 július 15., 09:25
comments 75

Az Országgyűlés elnöke ellenzéki képviselők kezdeményezésére rendkívüli ülést hívott össze jövő szerdára, de a Parlament várhatóan határozatképtelen lesz, így nem kerül majd napirendre a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítéséről szóló javaslat.

A parlament házbizottságának erről döntő mai üléséről Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője beszélt a testület ülése utáni sajtótájékoztatóján. Azt mondta, a Fidesz nem kíván részt venni „ebben az ellenzéki cirkuszban”, így a képviselőcsoportjukból csak egyetlen képviselő lesz jelen az ülésteremben, mivel úgy gondolják, semmilyen olyan új körülmény nem merült fel, ami indokolná a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló törvény visszavonását.

A parlament rendkívüli ülését Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselő kezdeményezte, és azt az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselői is támogatták. Szabó Tímea arra hivatkozva indítványozta a 2013-ban elfogadott Liget-törvény visszavonását, hogy az lehetővé teszi a zöldfelületek „korlátlanul lepusztítását” és helyükre „betonépületek” felhúzását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.