Pintér Gábor fehéroroszországi apostoli nuncius mostantól püspök

vallás
2016 július 15., 11:21
comments 78

Pietro Parolin szentszéki államtitkár püspökké szentelte Pintér Gábor fehéroroszországi apostoli nunciust a Váci Nagyboldogasszony-székesegyházban. A vatikáni diplomáciát vezető bíboros-államtitkár mellett a társszentelő volt Erdő Péter bíboros és esztergom-budapesti érsek, illetve Beer Miklós váci megyés püspök.

Pintér Gábor szentszéki diplomatát, a váci egyházmegye papját Ferenc pápa május 13-án nevezte ki Fehéroroszországba vatikáni nagykövetnek, a kinevezésével együtt a velebusdói címzetes érseki címet adományozva neki.

A szertartást vezető Pietro Parolin a zsúfolásig telt székesegyházban elmondta: a szentelés során a püspök hasonlóvá válik Krisztushoz, hogy a Jó Pásztor mintájára nyájának igazi pásztora legyen. A Jó Pásztor megkeresi az elveszett bárányt, vállára veszi, és visszaviszi az akolba. A bárány a békét kereső, „megfáradt és irányt vesztett emberiség”, ami, akár tudatában van, akár nem, Krisztust keresi – mondta Pietro Parolin. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.