Alig öt hónapja írt közleményt a török hadvezetés: Nem lesz puccs

külföld
2016 július 16., 18:29
comments 108

2016. március 31-én egy sajtóközleményt adott ki a török hadsereg vezérkara, ami azért volt akkoriban érdekes, mert a török hadvezetés nagyon ritkán ad ki sajtóközleményt. Most pedig azért érdekes, mert pénteken kiderült, hogy az akkori határozott ígéretet nem sikerült betartani.

A szöveg arról szólt, hogy spekulációk jelentek meg, hogy puccsot terveznek a török hadseregben, de ezek minden alapot nélkülöznek, felháborítóak és feleslegesen keltenek zavart.

Tavasszal több nyugati lapban is jelentek meg elemzések, amelyek egy törökországi puccs lehetőségéről spekuláltak.

A hadsereg akkori közleményét itt lehet elolvasni angolul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.