Az amerikai haditengerészetnek betiltották azokat a szonárokat, amik megzavarhatják a delfineket, a rozmárokat és a bálnákat

ÁLLAT
2016 július 16., 12:15
comments 35

Egy amerikai szövetségi bíróság úgy döntött, hogy az amerikai haditengerészet a jövőben nem használhat alacsony frekvenciájú szonárokat, ugyanis

az megzavarhatja a delfineket, a rozmárokat, a fókákat, a bálnákat és más tengeri állatokat.

Az ítélet a kiképzésre és a békebeli rutinfeladatokra vonatkozik, háború esetén újra be lehet izzítani a tengeri emlősöket halálra idegesítő hangokat.

photo_camera Amerikai hadidelfin.

2012-ben a haditengerészet új szonárhasználati útmutatót fogadott el, ami ugyan a korábbinál korlátozóbb volt, de természetvédő csoportok megtámadták. Az alacsonyfrekvenciájú szonárok ugyanis kimutathatóan ártani tudni számos védett állatfajtának. Az amerikai szövetségi fellebbviteli bíróság most nekik adott igazat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.