Már 6000 embert tartóztattak le Törökországban a pénteki puccskísérlet miatt

külföld
2016 július 17., 09:36
comments 89

Eddig hatezer embert vettek őrizetbe a sikertelen puccskísérlettel kapcsolatban, és ez a szám tovább növekedhet - mondta el Bekir Bozdag török igazságügyi miniszter vasárnap az NTV helyi tévécsatornának.

„A nagytakarítás folytatódik”

- tette hozzá a miniszter.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a fogva tartottak közül hányan tagjai a biztonsági erőknek, és mekkora részük civil.

Binali Yildirim miniszterelnök szombaton azt mondta, hogy a megelőző éjszaka folyamán 3000 katonát, köztük több magas rangú tisztet vettek őrizetbe. Szombaton több bírót és ügyészt is elfogtak, köztük az alkotmánybíróság két tagját. Őket is azzal gyanúsítják, hogy részt vettek a hatalom megdöntésére tett sikertelen kísérletben. (MTI, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.