Megvan az Eb 10 legszebb gólja, de a közönségkedvenc Gera-gól nem került közéjük

Az Európa-bajnokság idején az UEFA-oldalán szavazni lehetett arról, hogy melyik volt a legszebb gól a tornán. Ezen a szavazáson (ahogy a legtöbb közönségszavazáson) Gera Zoltán Portugáliának lőtt gólja nyert, toronymagasan. Ez az a gól:


Az UEFA most a szakértői bizottsággal is összeállíttatta a 10 legszebb gól listáját, ezek a következők lettek:

  1. Xherdan Shaqiri (SVÁJC-Lengyelország)
  2. Hal Robson-Kanu (WALES-Belgium)
  3. Dimitri Payet (FRANCIAORSZÁG-Románia)
  4. Marek Hamsík (SZLOVÁKIA-Oroszország)
  5. Cristiano Ronaldo (PORTUGÁLIA-Magyarország)
  6. Éder (PORTUGÁLIA-Franciaország)
  7. Antoine Griezmann (FRANCIAORSZÁG-Izland)
  8. Cristiano Ronaldo (PORTUGÁLIA-Wales)
  9. Eden Hazard (BELGIUM-Magyarország)
  10. Romelu Lukaku (BELGIUM-Írország)

A bizottság egy 26-os listából választotta ki a legjobb 10 lövést. A 26-os listában ott volt Gera találata is, de a legjobbak közé nem fért fel. Ioan Lupescu, az UEFA román technikai igazgatója szerint a bizottság azokat a gólokat jutalmazta, amik tényleg kiemelkedő egyéni és/vagy csapatteljesítmény eredményeképp születtek. Gera gólja valóban fantasztikus találat volt, de egy kevéssel lecsúszott a 10-es listáról.

A győztes így a közönségszavazás második helyezettje, a svájci Xherdan Shaqiri ollózása lett, ez itt:


A hosszabítás.hu ezt már-már úgy állította be, mintha az UEFA holmi magyargyűlöletből MEGFOSZTOTTA VOLNA Gerát a legszebb góltól, de a helyzet nem ez: Gera eleve a közönségszavazást nyerte meg (valószínűleg tényleg rengeteg magyar szavazattal), a szakértői csoport pedig összeállította a maga 10-es listáját. A két dolog között nincs ok-okozati összefüggés, tehát a szakértői lista nem azért jött létre, mert az UEFA-nak nem tetszett, hogy Gera gólja nyert a netes szavazáson, hanem mindenképp elkészült volna.