A clevelandi rendőrök azért könyörögnek a kormányzónak, hogy legalább a republikánus jelölőgyűlés idejére tiltsa be a nyílt fegyverviselést

2016 július 18., hétfő 5:09
187

A clevelandi rendőr szakszervezet levélben szólította fel Ohio állam kormányzóját, hogy függessze fel a nyílt fegyverviselést megengedő törvényt a közelgő republikánusok jelölőgyűlése, mert a vasárnapi, Baton Rouge-i lövöldözés után semmi jó nem sülhet ki abból, ha mindenki fegyverekkel rohangál az utcán.Egy clevelandi férfi joggyakorlás közben - Fotó: AFP/ Ivan CouronneStephen Loomis a Clevelandi Rendőrjárőrök Szövetségének elnöke a kormányzóhoz írt levelében azt írta, nem érdekli, hogy a nyílt fegyverviselést megtiltó rendelete alkotmányos lenne vagy sem, erről majd ráérnek vitatkozni a jelölőgyűlés után, de most azt akarja, hogy függesszék fel a törvényt. Oldják meg, és kész. Hozzátette, hogy felőle a rendezvény után akár vissza is állíthatják.

A gyűlés miatt valószínűleg ezen a héten is lesznek a városban Trump-ellenes tüntetésék. Voltak olyanok, akik már a rendezvény előtt is fegyverrel a kezükben vártak a helyszín előtt, hogy demonstrálják, a nyílt fegyverviseléshez való jogukat.

Ugyanakkor John Kasich kormányzó a szóvivőjén keresztül visszautasította a kérést. Arra hivatkozott, hogy a kormányzóknak nincs meg a hatalma ahhoz, hogy önkényesen szövetségi vagy tagállami törvényeket vagy alkotmányos jogokat függesszenek fel. (Vox)