"A kormánypárt eszközei: a piszkos pénzek, a manipuláció és a heccelés"

Schiffer András távozása után Hadházy Ákos lett az LMP társelnöke, döntött a párt a hétvégi kongresszusán. A frissen megválasztott vezető a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy azt szeretné, ha 2018-as választás meglepetés pártja lenne az LMP,

"erős, megbízható, választható és létező."

A korábban fideszes Hadházy szerint az országnak új politikai irányt kell szabni, ennek elengedhetetlen feltétele a kormány leváltása.

„Ez a kormány teljesen elvesztette a kontrollját már akkor, amikor 2010-ben kétharmaddal megválasztották. Az utóbbi években pedig azt látjuk, hogy az önkontrollját is elvesztette,”

mondta a társelnök a Magyar Nemzetnek.

Hadházy Ákos szerint az LMP-nek meg kell mutatnia, hogy mit csinálna máshogy mint a Fidesz, de úgy, hogy nem élnek a kormánypárt eszközeivel. Arra a kérdésre, hogy mik ezek az eszközök úgy felelt, hogy

„a piszkos pénzekre, a manipulációra és a heccelésre”

gondolt, majd hozzátette, hogy

„sok jel arra mutat, hogy az ellenfeleiket zsarolják. Ilyen eszközeink nincsenek, és nem is szeretnénk ilyeneket. Nekünk eszünk, szívünk és lelkünk van.”

Hadházy egyelőre nem vállalná az LMP frakciójának vezetését az Országgyűlésben, többek közt azért sem, mert nem találná meg a párt irodáját a Parlamentben.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.