"A kormánypárt eszközei: a piszkos pénzek, a manipuláció és a heccelés"

politika
2016 július 18., 02:57
comments 98

Schiffer András távozása után Hadházy Ákos lett az LMP társelnöke, döntött a párt a hétvégi kongresszusán. A frissen megválasztott vezető a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy azt szeretné, ha 2018-as választás meglepetés pártja lenne az LMP,

"erős, megbízható, választható és létező."

A korábban fideszes Hadházy szerint az országnak új politikai irányt kell szabni, ennek elengedhetetlen feltétele a kormány leváltása.

„Ez a kormány teljesen elvesztette a kontrollját már akkor, amikor 2010-ben kétharmaddal megválasztották. Az utóbbi években pedig azt látjuk, hogy az önkontrollját is elvesztette,”

mondta a társelnök a Magyar Nemzetnek.

Hadházy Ákos a botrány kirobbanása után otthagyta a Fideszt, és csatlakozott az LMP-hez (Fotó: LMP)

Hadházy Ákos szerint az LMP-nek meg kell mutatnia, hogy mit csinálna máshogy mint a Fidesz, de úgy, hogy nem élnek a kormánypárt eszközeivel. Arra a kérdésre, hogy mik ezek az eszközök úgy felelt, hogy

„a piszkos pénzekre, a manipulációra és a heccelésre”

gondolt, majd hozzátette, hogy

„sok jel arra mutat, hogy az ellenfeleiket zsarolják. Ilyen eszközeink nincsenek, és nem is szeretnénk ilyeneket. Nekünk eszünk, szívünk és lelkünk van.”

Hadházy egyelőre nem vállalná az LMP frakciójának vezetését az Országgyűlésben, többek közt azért sem, mert nem találná meg a párt irodáját a Parlamentben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.