A Microsoft lemondott arról, hogy 2018-ra egymilliárd eszközön legyen Windows 10

TECH
2016 július 18., 18:58
comments 125

Ezt a meglehetősen ambiciózus célt még egy 2015-ös konferencián jelentette be a cég. Most viszont látványosan visszavettek ebből a számból. A Microsoft közleménye világosan kimondja, hogy többé nem cél az egymilliárd user 2018-ra, viszont borzasztóan elégedettek a havi 350 millió aktív eszközzel, a rendkívül elégedett felhasználókkal és a folyamatos növekedéssel.

A milliárdos terv elengedése mögött egyszerű ok húzódik: 2015-ben még komolyan gondolták a vállalatnál, hogy labdába rúghatnak a mobilpiacon is. Mostanra belátták, hogy ez egyelőre biztos nem fog összejönni.

A cég ennek ellenére mindent megtesz, hogy növelje a Windows 10-es felhasználók táborát, július végéig például Windows 7-ről és 8-ról ingyen lehet feljebb lépni. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.