Automata autókra kifejlesztett mozgásérzékelő rendszerrel készülnek Rióra az amerikai úszók

sport
2016 július 18., 17:09
comments 34

A BMW hat éve lett az amerikai olimpiai úszóválogatott hivatalos partnere, és mostanra rájöttek arra, hogy hogyan lehet a kapcsolatból a reklámértéken túl is profitálni. Ugyanis a német autógyártó az amerikai úszócsapat tagjain is teszteli a vezetőnélküli autók működési rendszerét.

Az alapötlet az volt, hogy létrehoztak egy mozgást követő rendszert, amivel folyamatosan követni lehet a medencében úszó sportolók mozdulatait és az edzők ebből mindenféle tanulságokat és következtetéseket vonhatnak le.

Az úszók testén több helyen is szabad szemmel láthatatlan, de LEDUV-fényre érzékeny jeleket húznak, amit aztán víz alatti kamerákkal képesek nyomon követni. Ennek köszönhetően minden úszó összes mozdulata lebontható a legapróbb lépésről még apróbb lépésekre, ami egy ennyire apró különbségeken múló sportágban hatalmas fegyvertény lehet.

Az együttműködéssel a BMW is jól jár, mert teljesen kockázatmentesen tesztelhetik az automata autókba is szánt, a vizuális észleléséért és a környezeti elemek felismeréséért felelős algoritmusok együttműködését is. (TechChrunch)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.