Közös hadgyakorlatot tartanak az ukránok és az amerikaiak a Fekete-tengeren

külföld
2016 július 18., 07:21
comments 92

Nagyszabású ukrán-amerikai haditengerészeti gyakorlat kezdődött hétfőn a dél-ukrajnai Odessza és Mikolajiv megyékben, valamint a Fekete-tenger északnyugati részén. A a kijevi védelmi minisztérium szerint a Tengeri Szellő fedőnevű gyakorlaton Ukrajna, az Egyesült Államok, Törökország és Románia több mint 25 hadihajója vesz részt. Idén a haditengerészeten és a légierőn kívül szárazföldi erők is csatlakoznak a gyakorlathoz egy többnemzetiségű taktikai csoporttal. A manővereken részt vesz többek között az ukrán flotta zászlóshajója, a Hetman Szahajdacsnij fregatt is. A tervek szerint a hadgyakorlat július 30-ig tart.Fotó: AFP/Halit Gumus / Anadolu Agency

Ukrajnában egy hónapon belül ez már a második nagyszabású ukrán-amerikai hadgyakorlat. Június 27. és július 8. között a nyugat-ukrajnai Lviv megyében lévő javorivi lőtéren rendezték meg a Rapid Trident-2016 elnevezésű gyakorlatot, ahol összesen 14 külföldi - főként NATO-tag ország több mint 1800 katonája vett részt. Az ukrán fegyveres erők úgy tervezik, hogy idén legalább tíz nemzetközi hadgyakorlaton vesznek részt, ebből négy lesz Ukrajna területén, a többi az ország határain kívül. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.