Lovasi András azért nem lépett fel a ligetvédők táborában, mert elfelejtették leegyeztetni, mikor lesz a koncert

A tervek szerint úgy volt, hogy Lovasi András július 4-én benéz a ligetvédők akkor még meglévő táborába, hogy támogatásképpen zenélgessen az aktivistákkal. A rendezvényt végül „technikai okokból” le kellett mondani.

Mivel pár nappal később a Városliget Zrt. által megbízott biztonsági emberek a rendőrség közreműködésével elfoglalták a tábort, nem nagyon derült ki, pontosan mit értettek technikai okok alatt.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Most a 24.hu szólaltatta meg az énekest, aki elmondta Kiss Tibitől értesült arról, hogy aznap lesz a fellépés, ráadásul ő akkor éppen Erdélyből tartott hazafelé. Bár korábban Komáromy G-Ras Gergővel megbeszélték, de valami elcsúszott az egyeztetésen.

A ligetvédők szerint Lovasi valóban aznap ért vissza Erdélyből, mikor pedig felhívták, hogy mikorra érkezik a táborba, azt mondta, már fáradt. Később szó volt arról, hogy mégis ellátogat az új táborukba, de azóta nem tudták elérni.

Lovasi megjegyezte, hogy az ilyen „az amatőr húzások nagyon sokszor aláássák a hitelét” ezeknek a kezdeményezéseknek. Egyébként elfogadhatatlannak tartja, hogy mindenféle kommunikáció nélkül nekiálltak megvalósítani a Liget projektet.

Hozzátette, hogy ő nem egy nagy Fidesz-fan. Elég viccesnek tartja, hogy a hatalom közelsége milyen furcsa jellembeli változásokat okoz embereken. Ha ezt egy kicsit távolabbról nézi, akkor vicces, ha viszont közelebbről, akkor szörnyű.