Berlinben egész más plakátok kerültek ki a menekültválságról

migráció
2016 július 19., 21:46
comments 497

A német kormány nem „Brüsszelnek” üzen uszítva, hanem az embereknek (és a magyarhoz hasonló menekültellenes kormányoknak), a menekültek integrációját szorgalmazva.

photo_camera Fotó: Benedek, olvasónk

A berlini metróba kitett plakáton az áll, hogy: „Ez a föld védelmet adott nekem. Most védjük azt együtt”, illetve: „Integráció, ami mindenkin segít. Németország képes rá.” Ezen a honlapon vannak erről további információk.

Ez persze önmagában nem fogja megoldani a problémákat, de az uszításnál biztosan célravezetőbb egy olyan országban, ahova eddig több száz ezer menekült érkezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt