Kézzel festett ISIS-zászlót találtak a német vonaton kaszaboló férfi lakásában

Hétfő este a bajorországi Würzburg közelében egy 17 éves afgán férfi baltával és késsel rátámadt egy német vonaton utazó, öttagú hongkongi családra. Miután a mozdony lefékezett, a támadó leugrott, majd nem sokkal később rátámadt az egyik rendőrre, aki lelőtte. A rendőrség egyelőre még vizsgálja, pontosan mi állhatott a támadás hátterében.

A megsebesült utasok mindannyian turistaként érkeztek Hongkongból, közülük négy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Két ember továbbra is életveszélyes állapotban van.

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter tájékoztatása szerint a támadó Afganisztánból származik, aki felnőtt kísérő nélkül, menekültként érkezett Németországba. Március óta egy menekültszálláson lakott a Würzburghoz közeli Ochsenfurban. Két héttel ezelőtt nevelőszülőknél helyezték el.

A rendőrség a merénylet lehetséges indítékait még vizsgálják. Mivel a lakása átkutatása során találtak a szobájában egy kézzel festett ISIS-zászlót, és a szemtanúk beszámolói szerint „Allahu Akbar” felkiáltással kezdett el kaszabolni az utasok között, ezért az iszlamista hátteret nem lehet kizárni. (Süddeutsche Zeitung)