Kézzel festett ISIS-zászlót találtak a német vonaton kaszaboló férfi lakásában

külföld
2016 július 19., 08:20
comments 251

Hétfő este a bajorországi Würzburg közelében egy 17 éves afgán férfi baltával és késsel rátámadt egy német vonaton utazó, öttagú hongkongi családra. Miután a mozdony lefékezett, a támadó leugrott, majd nem sokkal később rátámadt az egyik rendőrre, aki lelőtte. A rendőrség egyelőre még vizsgálja, pontosan mi állhatott a támadás hátterében.

A megsebesült utasok mindannyian turistaként érkeztek Hongkongból, közülük négy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Két ember továbbra is életveszélyes állapotban van.

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter tájékoztatása szerint a támadó Afganisztánból származik, aki felnőtt kísérő nélkül, menekültként érkezett Németországba. Március óta egy menekültszálláson lakott a Würzburghoz közeli Ochsenfurban. Két héttel ezelőtt nevelőszülőknél helyezték el.

A rendőrség a merénylet lehetséges indítékait még vizsgálják. Mivel a lakása átkutatása során találtak a szobájában egy kézzel festett ISIS-zászlót, és a szemtanúk beszámolói szerint „Allahu Akbar” felkiáltással kezdett el kaszabolni az utasok között, ezért az iszlamista hátteret nem lehet kizárni. (Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.