Még van ember, aki a klasszikus rajzfilmtrükkel, összekötött lepedőkkel próbál megszökni a börtönéből

Ryan Bundy, Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

Lepedőkből összekötözött kötéllel próbált megszökni börtönéből Ryan Bundy, a februári oregoni fegyveres balhé egyik kirobbantója. Bundy - és családja - azon amerikai futóbolondok alfajához tartozik, akik a központi kormányban a sátán megtestesülését látják.

Az apja, Cliven 2014-ben Nevadában szállt szembe fegyverrel az amerikai kormányszervekkel, Ryan pedig februárban Oregonban foglalt el egy turistaházat. Így tiltakozzon az ellen, hogy a kormány meg akarta akadályozni, hogy a helyi marhatenyésztők kedvükre kiírtsák a környék védett erdeit.

Bundy február óta börtönben várja pere szeptemberi kezdetét. Innen próbált megszökni a gyerekmesékből kölcsönzött módszerrel, de őrei április 8-án megtalálták a hosszú cafatokra szaggatott és kötéllé sodort lepedőket. Bundy azzal védekezett, hogy ő marhatenyésztőként csak a kötélfonást gyakorolta. Az, hogy szökni próbált, szerinte "öncélú spekuláció, szimpla hazugság". (Via Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.