Megadeth: Az egész elkerülhető lett volna, ha a szervezők jobban odafigyelnek

ZENE
2016 július 19., 09:34

Gyakorlatilag azonnal legendás lett a hétvégi Rockmaraton szervezőjének beszéde, aki így magyarázta el a rajongóknak, miért marad el a Megadeth-koncert:

link Forrás

Az Index interjút készített Dave Mustaine-nel, a Megadeth énekes-gitárosával. Az interjú akkor készült, amikor már megtörtént a baj Dave Ellefsonnal, a zenekar basszusgitárosával, aki a backstage-ben eltörte a lábát, de az még nem derült ki, hogy emiatt el is marad a koncert. Mustaine így írta le az esetet:

"A cateringben mentünk volna kajálni, sötét volt, nem lehetett rendesen látni. A terület egy része le volt betonozva, a többi nem, mi igyekeztünk a betonon haladni, de annyian álldogáltak bent és beszélgettek a szakácsokkal, hogy kénytelenek voltunk lelépni a járdáról - ekkor lépett szerencsétlenül Dave, egyenesen bele egy gödörbe és eltört a lábfeje."

photo_camera Dave Mustaine. Kép: Wikipedia

Szerinte

"az egész elkerülhető lett volna, ha a szervezők jobban odafigyelnek, és nem a sáron keresztül kellett volna megközelítenünk a kaját."

Arra a kérdésre, hogy "mondtatok már le bulit ilyesmi miatt", Mustaine azt válaszolta:

"Nem. Más okból már előfordult, de ahhoz, hogy odáig eljussunk, nagyon szar helyzetnek kell lennie. Egy törött láb mondjuk elég szar helyzetnek minősül."

Az Index más forrásból egyébként úgy értesült, az eset nem pontosan így történt. Ellefson rohangált a backstage-ben, ezért csúszhatott meg. A basszusgitáros viszont vállalta volna a koncertet, de épp Mustaine akarta, hogy mindenképp nézze meg szakorvos is a lábát, ezért mondták le a fellépést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.