A szaúd-arábiai hatóságok szerint a velejéig cionista a Pokémon Go

INTERNET
2016 július 20., 19:47
comments 680

Sokan támadják a Pokémon Gót (teljesen érthetően, szerintem is elég szar), de úgy, mint Szaúd-Arábia, nem sokan. Az olajmonarchia társadalmi ügyeiben illetékes iszlám tanács kimondta a Nintendo játékára a fátvát, az ugyanis a következő, Allahnak nem tetsző dolgokat hozza helyzetbe:

  • bálványimádat
  • szerencsejáték
  • többistenhit
  • evolúcióban való hit
  • szabadkőművesség
  • kereszténység
  • globális cionizmus.

De talán van kiskapu, hiszen a fatvát az egész Pokémon világra mondták ki (valójában csak megújítottak egy 15 évvel ezelőtti fatvát), külön a Pokémon Go appot nem említi a tanács.

photo_camera Pokémon Budapesten.

Eközben Indonéziában is a kormány számos képviselője jelezte, hogy baj van a játékkal, írja a New York Times. Ott elsősorban mint nemzetbiztonsági fenyegetéssel szemben kelt ki többek között a titkosszolgálat vezetője. Az állam tisztviselőknek már be is tiltották a játékot. Az indonéz fegyveres erők szerint ugyanis az Egyesült Államok globális adatgyűjtését szolgálja csak a játék. Ezzel együtt például az indonéz elnök kabinetfőnöke nemrég azzal büszkélkedett újságíróknak, milyen menő pokémont fogott el. (NYTimes, Haaretz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.