Nick Denton: Esik szét a Gawker, én is csőd szélén vagyok

Nem hatotta meg a bíróságot Nick Denton, a Gawker alapítójának kérelme, hogy ne kobozzák el a személyes vagyonát.

Denton cégének 140 millió dollárt kellene letétbe helyeznie, miután Hulk Hogan – aki maga mögött tudja Peter Thiel milliárdos vállalkozó jogász-nehéztüzérségét – expankrátor pert nyert a médiavállalkozás ellen szexvideójának bemutatása miatt. (A Gawker fellebbezett, szövetségi szinten várhatóan megsemmisítik a floridai bíróság ítéletét, de a pénzt addig is össze kéne szedni.) Erre természetesen nincs pénze a Gawkernek, viszont Denton magánvagyonával is felel.

A bíróságon azzal érvelt Denton, hogy a személyes vagyonának elvétele és a magáncsőd menedzselése miatt nem tudna koncentrálni a feladatára, azaz a cég megmentésére, lehetséges finanszírozás felkutatására, és a Gawker csapata szétesésének megállítására.

A júniusban csődbe ment Gawkert a jövő héten fogják elárverezni, piaci becslések szerint legalább százmillió dollárt fizetnek majd érte, ami alig negyede annak a cég egy évvel ezelőtti értékének. (NY Post, Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.