Nick Denton: Esik szét a Gawker, én is csőd szélén vagyok

media
2016 július 20., 12:46
comments 46

Nem hatotta meg a bíróságot Nick Denton, a Gawker alapítójának kérelme, hogy ne kobozzák el a személyes vagyonát.

Denton cégének 140 millió dollárt kellene letétbe helyeznie, miután Hulk Hogan – aki maga mögött tudja Peter Thiel milliárdos vállalkozó jogász-nehéztüzérségét – expankrátor pert nyert a médiavállalkozás ellen szexvideójának bemutatása miatt. (A Gawker fellebbezett, szövetségi szinten várhatóan megsemmisítik a floridai bíróság ítéletét, de a pénzt addig is össze kéne szedni.) Erre természetesen nincs pénze a Gawkernek, viszont Denton magánvagyonával is felel.

A bíróságon azzal érvelt Denton, hogy a személyes vagyonának elvétele és a magáncsőd menedzselése miatt nem tudna koncentrálni a feladatára, azaz a cég megmentésére, lehetséges finanszírozás felkutatására, és a Gawker csapata szétesésének megállítására.

A júniusban csődbe ment Gawkert a jövő héten fogják elárverezni, piaci becslések szerint legalább százmillió dollárt fizetnek majd érte, ami alig negyede annak a cég egy évvel ezelőtti értékének. (NY Post, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.