Több tonna görögdinnye alatt csempészte a cigit a bolgár kamionos

bűnügy
2016 július 20., 06:00
comments 31

A NAV pénzügyőrei az M43-as autópályán ellenőriztek egy bolgár teherautót. A jármű a fuvarlevele szerint 23 150 kiló görögdinnyét szállított egy magyar cégnek, viszont a cég, mikor a NAV-tól megkeresték, tagadta, hogy bármit is rendelt volna. A cég munkatársai azt sem tudták, hogyan került a vállalat neve a teherautó fuvarlevelére.

Forrás: NAV Facebook
photo_camera Forrás: NAV Facebook

Kiderült az is, hogy a görögdinnyék jelöletlenek, a kormányhivatal ezért veszélyesek bélyegezte a szállítmányt, és elrendelték a zöldségek megsemmisítését.

A teherautó kipakolásakor viszont a NAV-osok 110 ezer doboznyi adózatlan cigit is találtak a dinnyék alatt.

Forrás: NAV Facebook
photo_camera Forrás: NAV Facebook

A sofőr azt mondta, hogy ő már megpakolva vette át a kocsit Görögországban, nem tudott a 62 millió forint értékű illegális cigiről.

Forrás: NAV Facebook
photo_camera Forrás: NAV Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.