Trumpék egyik szövegírója magára vállalta a Trump feleségének plágiumbotrányát

külföld
2016 július 20., 15:25
comments 46

Némi késlekedéssel meg is lett a felelős Donald Trump felesége, Melania Trump republikánus jelölőgyűlésen elmondott beszédéből lett plágiumbotrányának: egy olyan szövegíró, Meredith McIver, aki a közvélemény előtt teljesen ismeretlen volt eddig.

McIver leírja Trumpék honlapján megjelent levelében, hogy az ő hibája az egész, és nagyon sajnálja. Be is adta lemondását, de Trump nem fogadta el, „mert emberek követnek el ártatlan hibákat, és ezekből a tapasztalatokból tanulunk”.

Azt is leírja, hogy Melania azt mondta neki, hogy nagyon kedveli Michelle Obamát, és a beszédbe azért került bele a plagizált része, mert Melania azokat olvasta fel neki egy telefonbeszélgetésben példaként, ő viszont nem vetette össze saját vázlatát Michelle Obama beszédével.

Trump kampányának képviselői korábban Hillary Clintont és az őt támogató főáramú médiát gyanúsították meg azzal, hogy a részben plagizált beszédből ügy lett. (New York Times)

UPDATE: Vicces fordulat, hogy elképzelhető, Meredith McIver nem is létezik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt