A török kormány felfüggeszti az Emberi Jogok Európai Egyezményének végrehajtását

külföld
2016 július 21., 13:12
comments 193

Törökország a rendkívüli állapot bevezetése miatt felfüggeszti az Emberi Jogok Európai Egyezményének végrehajtását azokban az esetekben, amiknél ez más nemzetközi szerződésből fakadó kötelezettségeivel nem ellentétes

– jelentette be Numan Kurtulmus miniszterelnök-helyettes, aki szerint Franciaország is pont ezt tette, amikor a novemberben Párizsban elkövetett terrortámadás után rendkívüli állapotot hirdettek az országban.

Kurtulmus reméli, mielőbb, 1-1,5 hónapon belül meg lehet szüntetni a rendkívüli állapotot, amiről ma dönthet a török törvényhozás. Kurtulmus arról is beszélt, hogy a török kormány át akarja alakítani a fegyveres erők szerkezetét.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerda este jelentette be, hogy 3 hónapra rendkívüli állapotot vezetnek be Törökországban a múlt hét végi puccskísérlet miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.