Annyira bunkó volt a BKK biztonsági őre, hogy az utasok összefogtak ellene

"Életemben nem láttam még ilyen nyílt színi megalázást, mint amit az ellenőr csinált" - mesélta a Blikknek egy utas a 99-es buszon történtekre. A pár nappal ezelőtti konfliktust egy másik utas rögzítette is.

A szemtanúk elmondása szerint egy ellenőr - illetve, mint a BKK későbbi tájékoztatásából kiderült, egy, az ellenőrökkel együtt dolgozó biztonsági őr - köszönés nélkül lépett oda egy utashoz. A jegyét követelte, majd egyre bunkóbb stílusra váltott. Amikor a nő a szemtanúk szerint "normálisan" bevallotta, hogy nincs menetjegye, szidalmazni kezdte.

"Olyan stílusban kezdte szidni az ellenőr, amilyet én még nem hallottam. Ezt már nem bírtuk nézni, és szerencsére többen is rászóltunk a férfira, mire végre abbahagyta a megsemmisült hölgy alázását" - mesélte a szemtanú.

A videófelvétel alapján a biztonsági őr ölével a nő arca fölé tornyosult, majd szopásra utalgatott. "És hogy ha megszoptatlak, akkor mi van?" - kérdezte. Ekkor szól rá az egyik utas, hogy talán nem kéne így beszélni.

A BKK válaszában azt mondta, hogy a Blaha Lujza tér és Pesterzsébet közlekedő 99-es busz veszélyes járat, amin az ellenőrök legtöbbször rendőrökkel együtt utaznak, annyi a konfliktus.

A biztonsági őr szerintük már elismerte, hogy rosszul kezelte a helyzetet.

Figyelmeztetést kapott,

és tanfolyamra is elküldték, ahol "felkészítik a hasonló helyzetekre". (Via Blikk)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.