Annyira bunkó volt a BKK biztonsági őre, hogy az utasok összefogtak ellene

Budapest
2016 július 21., 05:43
comments 470

"Életemben nem láttam még ilyen nyílt színi megalázást, mint amit az ellenőr csinált" - mesélta a Blikknek egy utas a 99-es buszon történtekre. A pár nappal ezelőtti konfliktust egy másik utas rögzítette is.

link Forrás

A szemtanúk elmondása szerint egy ellenőr - illetve, mint a BKK későbbi tájékoztatásából kiderült, egy, az ellenőrökkel együtt dolgozó biztonsági őr - köszönés nélkül lépett oda egy utashoz. A jegyét követelte, majd egyre bunkóbb stílusra váltott. Amikor a nő a szemtanúk szerint "normálisan" bevallotta, hogy nincs menetjegye, szidalmazni kezdte.

"Olyan stílusban kezdte szidni az ellenőr, amilyet én még nem hallottam. Ezt már nem bírtuk nézni, és szerencsére többen is rászóltunk a férfira, mire végre abbahagyta a megsemmisült hölgy alázását" - mesélte a szemtanú.

A videófelvétel alapján a biztonsági őr ölével a nő arca fölé tornyosult, majd szopásra utalgatott. "És hogy ha megszoptatlak, akkor mi van?" - kérdezte. Ekkor szól rá az egyik utas, hogy talán nem kéne így beszélni.

A BKK válaszában azt mondta, hogy a Blaha Lujza tér és Pesterzsébet közlekedő 99-es busz veszélyes járat, amin az ellenőrök legtöbbször rendőrökkel együtt utaznak, annyi a konfliktus.

A biztonsági őr szerintük már elismerte, hogy rosszul kezelte a helyzetet.

Figyelmeztetést kapott,

és tanfolyamra is elküldték, ahol "felkészítik a hasonló helyzetekre". (Via Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.