Sokat kritizálták a szerb kormányt a független média elhallgattatása miatt, erre rendeztek egy kiállítást a „hazug kritikákból”

Ebbe tényleg bármelyik nap beleállhatna itthon is a propagandaminisztérium.

Szóval az AP hírügynökség arról ír, hogy Alekszandar Vucsics szerb miniszterelnök 2014-es hatalomra kerülése óta egyre több kritika éri a kormányát, hogy elhallgattatják az ellenségesnek gondolt hangokat a médiában. Politikai és gazdasági nyomást használnak, hogy megnehezítsék az újságírók munkáját, és megszüntessék a velük kritikus műsorokat, és egyáltalán, ellenségnek tekintik a legtöbb újságírót.

Magyarországról nézve egyáltalán nem elképzelhetetlen dolgok ezek, elég mondjuk a független Origo szétverésére, a Simicska-birodalom sorsára, a TV2 vagy a VS.hu karrierjére gondolni.

Hogy az ilyen típusú kritikákat semlegesítsék, a kormánypárt kiállítást szervezett Belgrád belvárosában, ahol több mint 2500 velük kritikus tartalmat mutatnak be, karikatúrákat, cikkeket, Facebook posztokat, tweeteket. A kiállításnak az a címe, hogy

Cenzúrázatlan hazugságok,

és nyilván arra játszik, hogy mivel még létezik a hatalommal kritikus nyilvánosság az országban, ezért nem lehetnek igazak a média elhallgattatásával kapcsolatos vádak.

Ugye nem nehéz belátni, hogy ez teljes hülyeség.

Tehát egy ilyen kiállítás maximum azt bizonyítja, hogy nincs totális cenzúra az uniós tagságra áhítozó országban. Az, hogy léteznek a kormánnyal kritikus Facebook-posztok, vagy maradt még független újság, az nem jelenti, hogy nincs nyomás az újságírókon, vagy hogy ne szüntetnék meg műsorokat, mert azok nem tetszenek a politikának.