Jászai Gellért szerzi meg Leisztinger Tamás szállodaláncát

Tizennyolc magyarországi szállodából és három külföldi hotelből áll az a Hunguest Hotels Zrt., amely a mostani tulajdonos, sokáig baloldali oligarchaként számon tartott Leisztinger Tamástól Jászai Gellért érdekeltségi köréhez kerül majd át.

A Hunguest lillafüredi szállodája egy azon kevesek közül, amik megmaradnak a Leisztinger-birodalom részeként. Fotó: Wikimedia Commons

A hírről a Magyar Idők alapján az MTI számolt be, az üzlet pedig csak magyarországi létesítményeket érint; a Hunguest montenegrói, ausztriai, szegedi és lillafüredi szállodái maradnak a cég birtokában.

Jászai Gellért neve az elmúlt években elsősorban ingatlanügyletek körül merült fel. Az SCD Group vásárolta fel néhány éve a Balaton környékén található kempingek területeit, de hozzátartozott egy időben a Párizsi Udvar és a Klolild-Palota egyik épülete is, ám aztán négy évvel ezelőtt a cég hirtelen minden érdekeltségét eladta.

A mostani üzletet a Konzum Nyrt. tőkealapja, a Konzum Pe Magántőkealap bonyolítja, a papírmunkát pedig Jászai vezető jogtanácsosa, Kertész József Tamás és az ő ügyvédi irodája végzi majd.