Kósa: Rendszerszinten megszüntettük a korrupciót

vallás
2016 július 22., 15:28
comments 516

Épp zajlik a fideszes elit csúcsrendezvénye, a Bálványosi Szabadegyetem. Ilyenkor, évente egyszer lelassul az élet a minisztériumokban, megritkulnak a posztok a fideszmédia lapjaiban, fellélegeznek a Balaton-felvidéki borospincék, és kiürül a Design Terminál, mert a fiatal minisztériumi főosztályvezetőktől, a kormány felé elkötelezett újságírókon át a Fidesz vezető politikusaiig mindenki azt hallgatja az erdélyi Tusnádfürdőn, hogy mit gondolt ki az elmúlt egy évben a magyar jobboldali csúcsintelligencia.

photo_camera Kósa Lajos, Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke és a mandineres Stumpf András Tudnádfürdőn (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Tusványoson az a legfontosabb, hogy itt fegyverkezhet fel az egyszeri fideszes elme azokkal a gondolatokkal, amik talán a következő évben tartani tudják benne a meggyőződést, miszerint Magyarország a lehető legjobb kezekben van. A különböző beszélgetések mellett még Matolcsy könyveit is ingyen osztogatják az elmúlt években 260 milliárd forintnyi közpénzt lenyelő MNB-alapítványok sátrában. Hát kell ennél több?

photo_camera Kovács Zoltán kormányszóvivõ, Mile Lajos kolozsvári magyar fõkonzul és Ikotity István LMP-s országgyûlési képviselõ. Alul Hunyor, Kovácsék drótszőrű vizslája (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Kósa Lajos az egyik rövidnadrágos-pólós-sátras beszélgetésen épp a korrupció elleni harcot értelmezte. A Fidesz frakcióvezetője és Debrecen korábbi polgármestere az Index összefoglalója szerint mondta:

„Nyugodtan mondhatom, hogy rendszerszinten 2010-től kezdve ez a kormány tette a legtöbbet a korrupció felszámolásáért.”

Szerinte amik most még vannak, azok már csak egyedi, elszigetelt esetek, és a fontos inkább az, hogy ez a kormány megváltoztatta a kampányfinanszírozási rendszert, bevezette az online pénztárgépeket és az ekáer-t is.

„Rendszerszinten megszüntettük a korrupciót”

- vonta le Kósa a végkövetkeztetést.

Harrach Péter bolondozik (MTI Fotó: Máthé Zoltán)
photo_camera Harrach Péter bolondozik (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A vitán részt vett az LMP-s Szél Bernadett is, aki erre felhozta az offshore-ozó Andy Vajna kormánybiztost, a szerződés és a nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül tanácsokat osztogató Habony Árpádot is, de Kósáékat ez sem zökkentette ki.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta erre, hogy a korrupció emlegetése csak ellenzéki kommunikációs taktika, és nem fog bejönni az ellenzéknek, hiszen

„mindig lesz korrupció, bármilyen kemények az intézkedések”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.