Vége a mai feszülésnek a Ligetben

POLITIKA
2016 július 22., 12:29
comments 72
photo_camera Felszabadult a padokból összetákolt blokád a teherautók előtt. Fotó: Czinkóczi Sándor

Átengedték a Hungexpo épületének kijáratán a tüntetők azt a négy teherautót, amelynek reggel és délelőtt eltorlaszolták útját a ligetvédők - jelentette a Városligetből Czinkóczi kolléga.

Az akcióra a megjelentek szerint azért volt szükség, mert nem lehetett biztosan tudni, hogy pontosan mekkora azbeszttartalma van annak az építési törmeléknek, amelynek elszállítását a napokban megkezdték a Városliget Zrt. által megbízott cégek.

photo_camera Konzultáció a hatóságok és az azbesztszintet mérő szakember között. Fotó: Czinkóczi Sándor

A helyszínre érkező rendőrök és készenlétisek beavatkozására ezúttal nem volt szükség, miután a délelőtt folyamán előbb a pesti kormányhivataltól, majd a - Greenpeace által is függetlennek minősített - Magyar Azbeszt Szövetségtől is érkeztek szakértők, hogy felmérjék a helyzetet. A ligetvédők később azt a tájékoztatást kapták, hogy a végleges vizsgálatok eredménye kedd-szerda magasságában várható.

Ezután volt még némi tanácstalankodás, hogy mi legyen a platókon ponyvával letakart törmelékek sorsa, amit nem vizsgáltak át a hozzáértők, de végül sikerült megggyőzni a blokád feloldásáról az egybegyűlteket, azzal az ígérettel, hogy a teherautókra pakolt törmelékek azbeszttartalmát a fóti lerakatnál vizsgálják majd át a szakértők.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.