Új rekord lehet: 11 nap alatt a Föld körül

Tbg
sport
2016 július 23., 06:02
comments 38

Egy orosz hőlégballonos dönthette meg az új rekordját a Föld körül való körbeballonozásnak.

Willie Fog óta tudjuk, hogy ez 80 nap alatt kivitelezhető, Fjodor Konjuhovnak ez 11 nap alatt sikerült, legalábbis ennyi idő telt el azóta, hogy az egyik irányban elhagyta az ausztrál Northam városát, majd az ellenkező irányból megérkezett.

Konyuhov 2015-ben beszélt világkörüli terveiről (AFP/RIA Novoszti)
photo_camera Konyuhov 2015-ben beszélt világkörüli terveiről (AFP/RIA Novoszti)

Szombaton délután fog landolni a tervek szerint, és várhatóan több mint két nappal veri az amerikai Steve Fossett 2002-es rekordját a 65 éves orosz. Fossett ugyanebből az ausztrál városból indult.

Konjuhov Ausztráliát elhagyva Új-Zéland felett repült el, majd legyűrte a Csendes-óceánt, Dél-Amerikát, a Jó reménység fokát és a déli óceánokat.

Fia azt mesélte, a legkeményebb rész az Indiai óceán felett lehetett, amikor több éjszakán át közelebb volt a déli sarkkörhöz, mint Ausztráliához. A férfi egy 56 méteres Morton nevű ballonnal repült teljesen egyedül. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.