Ebben a pillanatban vonult ki az Uber Magyarországról

autó
2016 július 24., 08:02
comments 227

Vasárnap délben az Uber Magyarország befejezte működését, a közösségi személyszállító cég felfüggesztette szolgáltatását.

A döntést még július 13-án jelentette be a vállalat helyi képviselete - nem sokkal azután, hogy az Országgyűlés elfogadta azt a törvénytervezetet, amely korlátozza működési lehetőségeit. "Ideiglenesen, legfeljebb 365 napig blokkolni lehet azokat az internetes oldalakat, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak" - szólt egész pontosan a parlamenti döntés.

Két évig volt az Uber Magyarországon, azóta taxis szervezetek folyamatosan demonstráltak az országban a közösségi szolgáltatás ellen. A cég távozása egyébként a nemzetközi sajtóban is kapott visszhangot.

Az Uber az MTI-hez eljuttatott (vasárnapi, egy darabig biztosan utolsó) közleményében azt írja, hétfőn érte el a világszerte kezdeményezett Uber-fuvarok száma a kétmilliárdot. Ez elég masszív növekedésre utal annak tükrében, hogy 2009-es indulásukat követően tavaly ünnepelték az egymilliárdodik utazást.

Jelenleg 76 ország több mint 450 városában működik az Uber, de vasárnap déltől Budapest már nincs köztük. A szolgáltatásnak 160 ezer felhasználója volt, és főleg a fiatalabbak - 20 és 35 év közöttiek - használták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt