18 százalékot zuhant a tőzsdén a Nintendo, miután bejelentette, hogy talán korlátozni kell a pokémonos játékot

gazdaság
2016 július 25., 03:26
comments 53

A pokémonos őrület előtt 14 ezer jen körül állt a sokat látott japán játékfejlesztő, a Nintendo részvényárfolyama a tokiói tőzsdén. Ez július közepén hihetetlen mértékben emelkedni kezdett, végül a múlt héten egészen 32,7 ezer jenre emelkedett. Mindez kizárólag a Pokémon Go váratlan sikere miatt.

Ekkor azonban bejelentette a cég, hogy szerverei nem bírják a terhelést, ezért a jövőben korlátozni, talán butítani kell majd az amúgy sem éppen túl bonyolult játékot. Erre nagyott esett a részvény még pénteken, hétfőn pedig folytatta a zuhanást: most már megint csak 23,2 ezer jenbe kerül egy Nintendo-révszény.

(Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.