Csoportos nemi erőszak áldozata lett egy izraeli nő Indiában

külföld
2016 július 25., 06:57
comments 222
photo_camera Nemi erőszak túlélők a Gazette of India példányait égetve tiltakoznak Új-Delhiben, amiért a kormányt és a nyilvánosságot sem érdekli az áldozatok sorsa. Fotó: The Times of India/Rajesh Mehta

Két férfi egy utazó autóban erőszakolt meg egy 25 éves izraeli nőt India Himachal Pradesh állam Manali városában. A rendőrség közlése szerint a nő valószínűleg taxival akart továbbutazni Keylonba, de rossz autót választhatott. Egy olyan autóban kötött ki, ahol hat férfi várta, akik közül a ketten követték el az erőszakot.

Az illetékes rendőrfelügyelő szerint a tetteseket még keresik, és videófelvételeket is elemeznek, hogy kézre kerüljenek az erőszaktevők. A hatóságok már felvették a kapcsolatot az izraeli követséggel.

A festői Manali városa népszerű hely a turisták között, és nem ez az első eset, hogy erőszak éri az erre járókat. 2013-ban a városban három férfi erőszakolt meg egy amerikai nőt.

A csoportos szexuális erőszak különösen szigorú megítélés alá esik Indiában az ominózus 2012-es delhi eset után, amikor hat fiatal erőszakolt halálra egy 23 éves nőt egy buszon. Ezzel együtt az erőszak egyáltalán nem tűnt el az utcákról, sőt. Alig egy hete derült ki, hogy Rohtakban ugyanaz az öt férfi erőszakoskodott egy indiai nővel, akit három évvel korábban már egyszer megerőszakoltak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.