Két héttel a kezdés előtt Rióban az olimpiai szállások felével sem készültek el

sport
2016 július 26., 05:31
comments 139

Kevesebb mint két héttel az olimpia kezdete előtt a riói szervezők elismerték, hogy 31-ből 19 épület még nem készült el az olimpiai faluban. A következő napokban több száz sportoló érkezhet a városban, ami könnyen lehet, hogy gáz, víz- és áramkimaradásokhoz vezethet. A Guardian úgy tudja, hogy szombaton egy rövidzárlat miatt még tűz is volt a 26-os épületben, a holland csapat szállásánál.Az osztrákok szállása Rióban - Fotó: AFP/Yasuyoshi ChibaA versenyzők 10 százaléka már megérkezett a helyszínre, és többségük a rossz körülmények ellenére is megpróbál valahogy az olimpiai faluban lakni. Bár vannak olyan elkényeztetett csapatok, akiket sokkolt az elárasztott padlókkal, bedöglött liftekkel és a penészes mennyezettel való első találkozás.

A szervezők azt ígérték, hogy legkésőbb csütörtökig elhárítják a hibákat, de az ausztrál csapat máris úgy döntött, hogy lelépnek a szállásról. Ugyanúgy panaszkodott a holland és az olasz csapat is, ők belengették, hogy kártérítést fognak kérni a körülmények miatt.

Bár a szervezők korábban azt állították, hogy a hibák legfeljebb csak a szobák 5 százalékát érinthetik, Mário Andrada szóvivő nemrég bevallotta, hogy eddig a 31 lakótömbből csak 12-t tudtak ellenőrizni. Hiányzik az épületek biztonsági vizsgálata is, aminek már legalább egy hónapja meg kellene lennie, mert a kivitelezők nagyon megcsúsztak az építkezéssel. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.