Újra győzött a magyar jogállam: nem nyomoz az ügyészség Rogán Antal vesztegetési ügyében

bűnügy
2016 július 26., 20:09
comments 481

"Hiányzik a bűncselekmény gyanúja: Portik személye sem túl hiteles, amiket mondott, azok pedig nem egyértelmű állítások."

Ezért döntött úgy az ügyészség, hogy inkább nem nyomoz Rogán Antal után, akiről Portik Tamás azt vallotta, hogy 10 millió forintot kapott tőle Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne megbízásából.

Tényi István és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország társelnöke hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt jelentette fel a fenti vallomás után a kommunikációs minisztert. Tényinek válaszolt az ügyészség, ebből közölt részleteket az Index.

Az ügyészség a feljelentést követően kétszer is feljelentéskiegészítést kért, egy alkalommal, július 1-én azért kértek 15 nap haladékot, hogy egyáltalán beszerezzék a Portik-tárgyalás jegyzőkönyvét.

Végül sikerült megszerezni a dokumentumot, ennek birtokában pedig az ügyészség azt állapította meg, hogy Portik nem volt elég konkrét, amikor a pénz átadásának helyszínéről volt szó, mert egyszer a Cukor utcai, máskor pedig az Aulich utcai Fidesz-pártirodát nevezte meg, és nem adott pontos leírást a helyszínről.

Az ügyészség szerint Portik nem részletezte kellő hitelességgel, hogy pontosan milyen címletekben szállította a pénzt, és általánosságban nem nagyon hiszik el, amit mondott a bíróságon - szavainak „valóságtartalmával szemben olyan ésszerű kételyek támaszthatók, amik a bűncselekmények a nyomozás elrendeléséhez szükséges gyanújának hiányát eredményezik, így nyomozás elrendelésére nincs törvényes alapés a feljelentések elutasítása felől kellett határozni".

Portik a tárgyaláson részletesen beszélt arról, hogyan üzletelt Rogánnal, Habonnyal és Pápával a belvárosi ingatlanpiacon. Itt beszélt arról a konkrét megvesztegetési ügyről, ami során állítása szerint 10 millió forint értékű eurót vitt Rogánnak. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt