Elképesztő: új színeket kapott a facebookos chat

Percekig törölgettem a szemem és éreztem, hogy valami itt nincs rendben, mire végre összeállt: a Facebook az éjjel átalakította a színeit a chatablakoknak.

Jóval rikítóbb lett egy világosabb kék színnek köszönhetően, ami el is üt az alap Facebook-színektől. Ráadásul a nem aktív ablakok pedig fehér fejlécet kapnak. Őrület.

A fekete csíkok nem az eredeti dizájn részei, de szegény barátaimnak van elég bajuk velem anélkül is, hogy nyilvánosságra hoznám, miről beszéltem velük.

Mindez azokkal a változtatásokkal párhuzamosan történik, melyek a telefonos Messengert érték a közelmúltban: ott már nem egyszerűen üzeneteket látunk csak, hanem például külön blokkban jelzi belépéskor a rendszer, kikkel szoktunk többet beszélni, illetve ki van online jelenleg. Ez azzal is jár, hogy ha olyan valakire akarunk ráírni, akivel mondjuk egy hete beszéltünk utoljára, feleslegesen sokat kell lefelé görgetnünk, hogy megtaláljuk ezt az előzményt.

A Messenger komoly siker lett a Facebooknak, és most csak arra tudunk tippelni, hogy egyszerűen elkezdték a böngészős chatélményt is hozzáigazítani dizájnban az alkalmazás világához.

Egyelőre nem mindenkinek ütött be a változás, de ahogy az lenni szokott, hamarosan majd mindenkinél átkapcsolják az új dolgokat.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.