Észak-Korea azt állítja, a déliek kígyókat engedtek át hozzájuk, hogy ezzel bontsák meg a nemzet egységét

2016 július 27., szerda 9:17

Pörögnek az események a két Korea között. Délelőtt már írtunk arról, hogy az északi diktatúra folyón úsztatott röplapokon fenyegetőzött, de ezzel nem ért véget a félszigeti hírösszefoglaló.

A rezsim ugyanis azt is állítja, hogy Dél-Korea kígyókat küldött a határ túloldalára, hogy ezzel gyengítsék a közrendet. Az észak-koreai határőrök állítólag az idényhez képest jóval több hüllőt fogtak be a közelmúltban, amiket Phenjan szerint a déli titkosszolgálatok engedtek szabadon. A phenjani érzelmezés szerint a nemzet egységét akarják megbontani ezzel az akcióval.

Állítólag a határőröket kifejezetten utasították is, hogy minél több kígyót fogjanak be, mielőtt elérnék a közeli folyókat és elindulhatnának a lakott területek felé.

Ottani források szerint azt, hogy a kígyók egy nagy összeesküvés szereplői lennének, még a helyiek közül sem hiszi el mindenki, ennek ellenére állandó készültség van elrendelve a kígyók miatt. Pletykák is terjednek, hogy vannak, akik kígyómarás miatt vesztették életüket. Igaz, mások meg azt állítják, hogy egyáltalán nem is látni sok kígyót a térségben. Mindenesetre annyi hatása már volt a híreknek, hogy a közelben dolgozó csempészek elkezdték felvásárolni a vastagabb szárú vízálló nadrágokat, jelentősen felverve ezeknek az árát.

A hivatalos propaganda nem először vádolja mostanában bibliai hétcsapást idéző módszerekkel ellenségeiket, korábban a kukoricaföldeken pusztító kártevőkről állították azt, hogy azokat az imperialista Egyesült Államok küldte a nyakukra. (Guardian)