Perel a spanyolul nem tudó nő, akinek nem engedték, hogy spanyoltanár legyen

külföld
2016 július 27., 07:58
comments 139

A floridai nő diszkrimináció miatt perelte be munkaadóját. A korábban is tanárként dolgozó nő egy olyan iskolai állásra jelentkezett, aminek keretében napi egy spanyol nyelven zajló órát is tartania kellett volna.

A harmadikosokat oktató Tracy Rosner szövetségi diszkriminációs keresetet nyújtott be végül a Dade megyei iskolatanács ellen Miamiben, mivel szerinte bőrszíne, azaz az hogy fehér, gátolta meg abban, hogy munkát kapjon.

A nő több mint egy évtizede dolgozott egy általános iskolában, tavaly viszont kérvényezte, hogy hadd vegyen részt a második nyelven történő művészeti oktatási programban. A kérését viszont elutasították, mert ebben a programban napi egy óra spanyol nyelven megy.

Rosner ügyvédje szerint azért utasították vissza a nőt, mert nem spanyolajkú családból származik és diszkrimináltak vele szemben. Rosner szerint az iskola tehette volna azt is, hogy nekiadják a munkát, a spanyol nyelvű órákat viszont kiszervezik egy másik tanárnak.

A kereset egyik fő érve, hogy a megyében kisebbségben vannak a nem latino lakosok, ezért visszautasítani Rosnert csak azért, mert nem tud spanyolul, származás és etnikai alapú diszkrimináció. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.