Rányomult a munka nélkül maradt Uber-sofőrökre a Taxify

Az észt cég már legalább két hete toborozza a sofőröket a Népszabadság szerint. A lap szerint naponta 2-300 ember regisztrál a Taxify rendszerébe, amely hamarosan színre lép a budapesti taxipiacon.

A működéshez szükséges vállalatot – a Taxify Hungary Fuvarszervező Kft.-t – egyébként már múlt pénteken nyilvántartásba vette a Cégbíróság 50 millió forint jegyett tőkével. A vállalat mögött azonban nem az észt startup, a Taxify, hanem három magánszemély áll: Ferentzy Zoltán, Szilágyi Balázs és Poprócsi Zsolt.

A cég szóvivője szerint a sofőrök ruhája egységes lesz, ennek költségeit a cég állja, de az autók sárgára festését saját zsebből kell fizetniük.

A sofőrök nem fix összeget fizetnek majd a cégnek, hanem a megtermelt forgalom 20 százaléka lesz a Taxifyé. A telefonos app működése is nagyon hasonlít majd az Uberéhez. Úgy terveznek, hogy a szolgáltatás valamikor augusztus első két hetében válik elérhetővé.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;