Volt, aki tizenkétszer írta alá az MSZP földárverésekről szóló népszavazási kezdeményezését

POLITIKA
2016 július 28., 14:40
comments 172

Szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be Dr. Gáva Krisztián, a Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese, hogy

nincs meg az állami földek privatizációjával kapcsolatos népszavazáshoz szükséges 200 ezer hiteles aláírás, így nem lehet majd referendumot kiírni a kérdésben.

A Választási Iroda azóta befejezte az MSZP kezdeményezte népszavazás kiírása érdekében leadott aláírások első ellenőrzését, ami szerint

20 000 érvényes aláírás hiányzik a szükségeshez.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az ívek még egyszer leellenőrzik mielőtt a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordulnak, ami határozatban állapítja majd az eredményt. Ez ellen lehet a Kúriánál fellebbezni.

A Jobbik aláírásgyűjtő-standja Budapest IX. kerületben az önkormányzati választás kampányidőszakában 2014. augusztus 26-án.
photo_camera MTI Fotó: Marjai János

A Választási Iroda beszámolója szerint a leadott íveken

180 650 érvényes, és 45 130 érvénytelen aláírás van.

Többes szignóból 18 174-et találtak, hibás adatokat pedig 26 956-an adtak meg. A többszöri aláírások jellemzően két támogató aláírást jelentenek,

de volt olyan választópolgár, aki 12-szer írta alá a kezdeményezést. Ebben az esetben egy aláírás érvényes, 11 érvénytelen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.