Gazdaságfehérítés a Nemzeti Bankkal és a Nézőpont Intézettel

A kormány mellényzsebében élő Nézőpont Intézet csinált egy teljesen érdektelen kutatás a korrupcióról. Az egész arra volt jó, hogy kihozzák: az embereknek csak egyharmada gondol mindenféle korrupciós cselekményt jellemzőnek Magyarországon, ami ugye kb. az ellenkezője a Medián eredményének, ami szerint az emberek kétharmada tartja korruptnak a kormányt. Úgyhogy most már lehet mondani, hogy erről a kérdésről "szakmai vita" van, illetve "talán félúton lehet az igazság". Persze.

A legjobb viszont a kutatásról szóló hír utolsó mondata az MTI-ben. Az bárkinek segít elhelyezni a Nézőpont Intézet korrupcióellenes erőfeszítéseit.

"A Nézőpont Intézet Gazdaságfehérítési Kerekasztalát 2016-ban hozták létre, munkájában pénzügyi szervezetek, tudományos intézmények, civilszervezetek és kormányzati szervek vesznek részt, közöttük tanácsadóként az Állami Számvevőszék, a Magyar Nemzeti Bank, az MKB Bank, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Központi Statisztikai Hivatal."

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.