Hadihajót nevezhetnek el Harvey Milkről

külföld
2016 július 29., 11:12
comments 36


photo_camera Harvey Milk korvetthadnagy az amerikai haditengerészet hivatalos fotóján.

USNS Harvey Milk

Pár éve még az is elképzelhetetlen volt, hogy a homoszexualitásukat nyíltan felvállalók az amerikai hadseregben szolgáljanak - bár a "nem kérdezzük, ne mondd el" képmutató szabálya értelmében a rejtőzködő melegek azért életüket áldozhatták hazájukért -, most viszont már hadihajót nevezne el az amerikai haditengerészet az egyik legnagyobb melegjogi ikonról,

Harvey Milkről,

aki ifjúkorában korvetthadnagyként (? - Navy ensign, a legalacsonyabb haditengerészeti tiszti fokozat. Ha valaki tudja a pontos magyar megfejelőjét, kommentben jelezhetné, köszönöm!) szolgált a haditengerészetnél. Milkről a haditengerészeti miniszter, Ray Mabus javaslatára nevezhetik el a Katonai Tengeri Szállítási Parancsnokság egyik tankerhajóját - ezért USNS, nem pedig a harcoló hajóknak kijáró USS az előtag - nevezhetik el Milkről.

A hajó egy John Lewis-osztályú üzemanyag-utántöltő hajó, osztálya második tagja. (Via US Naval Institute)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt