16 tonna kaját osztott szét az indiai nagykövetség az éhező vendégmunkásoknak Szaúd-Arábiában

külföld
2016 augusztus 01., 12:04
comments 23

Rengeteg indiai vendégmunkás él Szaúd-Arábiában és Kuvaitban, akik az utóbbi hónapokban gyakorlatilag nincstelenekké váltak, miután elveszítették a munkájukat. Ezek az emberek eleve nagyon rossz körülmények között éltek, de általában a munkaadóik szállás és élelmet biztosítottak nekik. Sokan viszont úgy vesztették el a munkájukat, hogy nem tudtak felkészülni a hazautazásra, vagy esetleg azért maradnak, hátha újra szerezhetnek munkát.

Ezek az emberek viszont élelem, pénz és szállás híján nagyon rossz körülmények között tengetik az életüket.

A dolog úgy lett botrány Indiában, hogy egy férfi Twitteren megírt az ország külügyminiszterének, hogy a régi munkatársai közül 800 ember nem evett 3 napja.

A külügyminiszter ezért kérte a nagykövetséget, hogy azonnal avatkozzon be, és szombaton ki is osztottak 16 tonna élelmet 10 ezer éhező indiainak Szaúd-Arábiában. A külügyminiszter arra kérte a nagykövetséget, hogy gondoskodjon a kint élő, nélkülöző állampolgárok alapvető élelmezéséről. (SkyNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.