Durván megnőtt a gyűlöletbűncselekmények száma a Brexitre szavazó brit megyékben

bűnügy
2016 augusztus 01., 11:23
comments 100

Az Egyesült Királyság megyéi közül Lincolnshire-ben volt a legmagasabb, 75 százalék a Brexitre szavazók aránya - a rendőrségi adatok szerint ebben a megyében 192 százalékkal nőtt a rasszista és vallási indíttatású bűncselekmények aránya. Lincolnshire-ben tavaly 22 ilyen esetet regisztráltak, idén az Európai Unióból való kilépésről rendezett népszavazás hetén 44, a következő héten már 64 ilyen incidensről szerzett tudomást a rendőrség.

Kentben a szavazók 60 százaléka támogatta a Brexitet, ott 143 százalékkal nőtt a gyűlöletbűncselekmények aránya a tavalyihoz képest. Ezek közül a leggyakoribb a nyilvános zaklatás, például amikor emberek csoportosan azt követelik a járókelőktől, hogy bizonyítsák be, hogy beszélnek angolul, de sok esetben fizikai bántalmazásra is sor került.

A nagyobb brit régiók közül egyébként London kivételével mindenhol a Brexit-pártiak voltak többségben.

Mindeközben Nagy-Britannia-szerte megnövekedett a házfalakra firkált horogkeresztek száma, nem beszélve a gyújtogatásról és a faji indíttatású bántalmazásról. (Politico, Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.