Egy rab azt állítja, nem adtak neki nadrágot a börtönben Kentuckyban

2016 augusztus 1., hétfő 4:10

Kentucky államban Lousville-ben Amber Wolf bírónő épp ítéletet hirdetett volna egy bolti lopással megvádolt, büntetlen előéletű nő ügyében, amikor a nő ügyvédje csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy a börtönben, ahol védence 3 napig volt elzárva,

nem adtak neki nadrágot, és alapvető női higiéniai felszereléseket sem.

A bírónő erre teljesen kiakadt, felháborítónak nevezte a dolgot, és a fel is hívta a tárgyalóteremből, a mobiljáról a börtön igazgatóságát. Ott tagadták, hogy rosszul bántak volna a rabbal, de a nő váltig állította, hogy azokban a cuccokban jött a bíróságra, amikben letartóztatták, és a börtönben bizony nem kapott rendes nadrágot.

A bírónő végül 100 dollárra bírságolta, és az amerikai igazságszolgáltatás nevében elnézést kért a letartóztatottól. A nő jól járt, mert a vád alapján 75 napra le is sittelhették volna.

A börtön később közleményben védte a saját igazát, azt állították, hogy a nőt a tárgyalóteremben egy nagyon rövid sort volt, csak eltakarta azt a hosszú pólójával, ezért tűnt úgy, mintha nem lenne rajta nadrág. A börtön szerint a bíró követte el a hibát azzal, hogy nem győződött meg arról, hogy valóban nincs-e nadrág a vádlotton. (Buzzfeed)