Jön a zajszűrős fülhallgató, ami kikapcsol, ha valaki a nevünket mondja

A városi meg az irodai környezet egyik fontos kelléke sokaknak a zajszűrös fülhallgató, ami segít teljesen kiszűrni a külvilág zajait, így lehet zenét vagy bármi mást hallgatni, anélkül, hogy közben beszűrődne egy csomó idegesítő ember meg jelenség.

De ennek a technológiának is megvan a maga problémája, például munkahelyünkön gondot okozhat, ha egy kolléga nagyon el akar érni minket és az utcán ránk köszönő, de észre nem vett ismerősökből is sértődések lehetnek később.

Erre kínálhat megoldást egy szabadalom, amit az Amazon nyújtott be és amit jóvá is hagytak a cég számára. Ennek a lényege egy olyan zajszűrő fejhallgató, ami feloldja a zajszűrési funkciót egy bizonyos hang, például egy sziréna vagy a nevük hallatán.

Ezek a fejhallgatók ugyanis mikrofonok segítségével működnek, melyek mintát vesznek a minket körülvevő világ zajaiból és ennek ellenhangját képezzék, elnyomva így azt a frekvenciát. Az Amazon szabadalma mindössze annyi, hogy a fülesünk bizonyos hangok hallatán egyszerűen feloldaná ezt a zajcsökkentést. A vállalat amúgy is nagyban dolgozik a hangfelismerő alkalmazásain és eszközökön, ez pedig jól illeszkedik ehhez a projekthez.

De ez egyelőre persze csak szabadalom, szóval egyelőre semmit nem tudni arról, mikor lesz ebből ténylegesen termék. (Verge)