90 milliárd eurót bukott Törökország a puccskísérlet miatt

külföld
2016 augusztus 02., 14:01
comments 193

A török kormány szerint a júliusi puccskísérlet eddig 90 milliárd eurójába került az országnak. Bülent Tüfenkci kereskedelmi miniszter szerint ebben az összegbe beleszámolták a bevetett harci repülőket, helikoptereket, a bombákat és a lerombolt épületeket is. Ezekhez a költségekhez még hozzájönnek a kimaradt árumegrendelések és persze az otthon maradt turisták is.

Tüfenkci szerint az összeg közép távon még emelkedhet is. A miniszter nagyon sajnálja, hogy a puccskísérlet miatt Törökország úgy nézett ki, „mintha a harmadik világba tartozna”. A puccs miatt egymillió turista mondta vissza a foglalásait. Ehhez egyébként hozzájárult az is, hogy a kormány közel hárommillió török hivatalnoktól vonta meg a szabadságait.

A török turizmusnak egyébkén a puccs nélkül sem lett volna túl jó éve, a sorozatos merényletek és az Oroszországgal megromlott viszony miatt idén júniusban 40 százalékkal kevesebben látogattak el az országba, mint egy évvel korábban. (Die Presse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.