A Barca újkori történetének legrosszabb focistáját adnák cserébe a magyar kosarasért

Hanga Ádám, aki évek után most lett újra magyar válogatott

Előrebocsátva, hogy átigazolási ügyekben a világ legmegbízhatóbb lapjainak sem lehet hinni, a spanyoloknak meg végképp nem, a nyár legjobb átigazolási sztorija lenne, ha a Barcelona kosárcsapata tényleg úgy igazolná le a baszk Laboral Kutxa Vitoriában játszó Hanga Ádámot, hogy a brazil Douglast adnák érte cserébe, aki focista.

A konstrukció egyáltalán azért képzelhető el elméletben, mert a Laboral elnök-tulajdonosa, Josean Querejeta exkosaras érdekelt az Alaves focicsapatában is, ami hosszú évek után most jutott vissza az első osztályba. Az egész mégsem csak ezért lenne nagy sztori, hanem azért, mert Douglas kiemelkedően a legrosszabb focista, aki az ezredforduló tája óta a Barcelonában játszott. Annyira zavarban volt minden fellépésén, olyan fogalmatlanul helyezkedett és
nyúlt a labdához, hogy senki sem tudta elképzelni, hogyan szerződtethették le ezt a szerencsétlent. Ő nem a Barca, hanem semmilyen csapat szintjét nem üti meg. Hanga Ádám vele ellentétben kiváló védőjátékos, aki a Barcelonából ideális esetben akár az NBA felé is kacsintgathatna. A katalán Sport szerint ha nem jön össze a cserebere, Hanga egymillió euró körüli összegbe kerülhet a Barcelonának.

Az alant látható volt Douglas első meccse a csapatban, utána még ennél is gyengébb volt, pedig ez sem volt semmi. Annyira, hogy az ott töltött két idénye alatt végül összesen háromszor merték bajnokin pályára küldeni.

(via nso.hu)