Egy hétig nem lesz melegétel az esztergomi kórházban

Egészségügy
2016 augusztus 02., 11:57
comments 154

Megerősítette az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kedden az MTI-nek a hírt:

"augusztus 1-jétől várhatóan egy hétig csak hideg élelmet biztosít a betegeknek az esztergomi Vaszary Kolos Kórház."

Az intézmény szerződést bontott az eddigi beszállítóval a Hungast Zrt.-vel, ami rendkívül rövid határidővel vonul le a kórházból, és szereli le a konyhát. Ebben az átmeneti időszakban az intézmény csak hideg élelemet tud biztosítani a betegeknek. Az állami Egészségügyi Ellátó Központ szerint várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg élelmet a betegeknek. A következő egy hétben a hideg élelmezés keretében a pépes étrendet igénylő betegeknek speciális tápszert, joghurtot és magas kalóriatartalmú, kenyérre kenhető táplálékot biztosítanak, amit dietetikus állít össze a betegek betegségének megfelelő módon. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.