Ezt is megértük: Ferenc pápa olyat mondott, amit egy pápától várunk

2016 augusztus 3., szerda 6:29
252

XVI. Benedek pápát idézve szállt szembe a genderelmélettel Ferenc pápa. Mint mondta, konzervatív elődje szerint napjainkban

„a teremtő Isten elleni bűn korát éljük”.

Az eddig kifejezetten progresszív nyilatkozatokat adó Ferencet a genderelmélet, azon belül is az borította ki, hogy szerinte napjainkab már azt tanítják a gyerekeknek az iskolában, hogy a gender (a társadalmi nem) megválasztható, magyarán attól, mert valaki biológiailag fiúnak vagy lánynak született, még érezheti magát másneműnek.

„Abban a pillanatban élünk, amikor megsemmisül az Isten mására teremtett ember képe” – tette még hozzá.

Ferenc konkrétumokat nélkülöző kirohanásában meg nem nevezett embereket, intézményeket és „nagyon befolyásos országokat” vádolt „ideológiai kolonizációval”, amit „szörnyűnek” nevezett.

Saját vallomása szerint a 2013-as visszavonulása óta is a Vatikánban élő XVI. Benedekkel beszélgetve jutott ezekre a gondolatokra. „Beszéltem Benedek pápával, aki jól van, és tiszta az agya. Azt mondta, »őszentsége, ez a kor a teremtő Isten elleni bűnök kora«. Ő intelligens! Isten férfit és nőt teremtett. Isten ilyennek, ilyennek, ilyennek teremtette a világot, mi meg az ellenkezőjét tesszük” – mondta a lengyel püspököknek, akikkel még a múlt héten találkozott zárt ajtók mögött. (Via The New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt